Eva Vriend

Ik ben op zoek naar iets waarvan ik me afvraag of ik het heb
Logo

Het eiland van Anna

Anna Diender werd er niet geboren, maar ze voelde zich er in alles mee verbonden. Met Schokland, die magische plek midden in de strakke Flevolandse polder.  Lange tijd was Schokland een levendig visserseiland in de Zuiderzee. Het was de thuishaven van Anna’s

Lees Meer »

Eens Ging De Zee Hier Tekeer

Ook op tv bij NPO2! De schilderachtige stadjes rond het IJsselmeer spreken tot de verbeelding, met hun authentieke gevels, vissersboten en pittoreske havens. Hoewel ze onderling sterk verschillen, is er één gebeurtenis die leven en lot van alle kustbewoners met elkaar verbindt.

Lees Meer »

De Helpende Hand

Ze maakten je huis schoon, kookten je eten en voedden je kinderen op. Decennialang was de gezinsverzorging het grootste zorgberoep van Nederland. Even onmisbaar als onzichtbaar. Op het hoogtepunt in de jaren tachtig van de vorig eeuw waren honderdduizend vrouwen erin werkzaam.

Lees Meer »

Het Nieuwe Land

Op 9 september 1942 werd de Noordoostpolder drooggelegd. Zo ontstond de provincie Flevoland, symbool van de maakbare samenleving. Met een liniaal is elke centimeter land uitgetekend, en ook de nieuwe bewoners werden langs een meetlat gelegd.

Lees Meer »